Itselläni on kuvan kyseinen Vilbiksen ruisku, tosin kuvat on netistä otettu ja ovat melko huonolaatuisia.
Muista ruiskuista minulla ei pahemmin kokemusta vielä ole, sillä tämä ruisku on ensimmäinen oma, joka tuli opintojen alussa koulun kautta hankittua.
Ruiskun osia
Kannu
Ilmasuutin
Viuhkan säätö
Neulan säätö (maalin määrä)
Paineilman säätö
Ruiskun pesua:
Meillä ruiskun peseminen tapahtuu nykyisin niin, että ensin ruiskusta kaadetaan ylimääräinen maali jätemaaliastiaan ja ruisku huljutellaan tinneriämpärissä, jotta saadaan suurimmat maalit pois.
Kannu irroitetaan ja itse irrotan ilmasuuttimen ja pesen sen takaa myöskin tässä vaiheessa. Suutin takaisin ja ruisku kiinnitetään pesuriin. Kun ruisku on kiinnitetty, painetaan kahvaa jotta ilma virtaa ruiskun läpi. Muutamia kertoja painellaan "pesuainetta" joka on joko liuotin tai vesipesuun tarkoitettua ainetta. Aineen annetaan hetki vaikuttaa ja sitten napista painetaan ilmaa. Tämä toistetaan tarvittaessa. Jos ruisku ei ole puhdas, voi ainetta vielä suihkutella ruiskuun ja pyyhkiä liinalla samalla, kun putsaa ruiskun päältä päin.
Välillä ruisku on hyvä ottaa osiin ja pistää tinneriin likoamaan.
Puhdistuksessa on hyvä olla huolellinen ilmansuuttimen kanssa, ettei pienetkään reiät jää tukkoon, sekä kannun kannessa olevan ilmareiän on oltava puhdas, neula pitäisi myöskin pitää puhtaana.
Ruiskun turhaa purkamista on vältettävä, jottei osat kulu ja löysty.
Ruiskun puhdistuksessa ei saa käyttää metallisia juttuja jottei ruisku vahingoitu.
Neulan ja maali-, sekä ilmasuuttimen kanssa on oltava varovainen jottei kolhi niitä.
Ruiskun huolellisella pesulla pyritään ylläpitämään paras mahdollinen toimivuus ja pidentämään sen käyttöikää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti